fredag 14 augusti 2015

Wow, vilken dag!

Arkiv: Inlägg som flyttats från min klassblogg skrivet 2012-10-18

Vilka fina och duktiga barn vi har! Dagen har varit en enda lång fest. Barnen har visat ett glatt humör, lyssnat fint och med intresse då det behövts och jobbat flitigt däremellan.

Vi hade en hel del höjdpunkter samlade på en och samma dag:

Författarbesöket av Magnus Ljunggren

Magnus berättade med inlevelse hur han hittar på och skriver sina berättelser. Det roliga var att han fick med barnen genom att ställa frågor till dem. Han berättade också att en av hans egna söner, som inte ville lära sig läsa i ettan, gav upphov till böckerna om Riddarskolan.


Gosedjursdag

Barnen har fått presentera sina gosedjur för gruppen och sedan har de fått hänga med på det mesta under dagen. Gosedjuren har också ritats av och författats om i mindre skala. Hela klassen, inklusive alla gosedjur, samlades efter lunch och lyssnade till sagan om björnen Paddington. Den hade lämnats med en liten lapp: "Ta hand om den här björnen". Påminner om då vi fick vårt ägg.


Namngivningsfest

Vår lilla vätte har valt sitt namn. Hon valde att heta Lillemor. Vi har festat lite extra med att äta mandarin. Barnen kommer att få hem en namnläxa som ska vara klar först efter höstlovet. Den handlar om hur de fått sitt eget namn.

Läsläxa

Läsläxan fungerar väldigt bra. De flesta barn verkar träna minst tre gånger, och det märks, för de läser jättefint.

Ibland önskar man att skoldagen var längre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar