lördag 15 augusti 2015

Skriva i både svenska och SO

Arkiv: Inlägg som flyttats från min klassblogg skrivet 2013-03-22

Veckorna springer på snabbt, ännu en gång repetitionsvecka av de fyra senaste bokstäverna, denna gång Hh, Pp, Öö och Ff, och tillhörande utmaningar i Den magiska kulan.

Många är sugna på att skriva sagor och vi har tränat på att planera våra sagor utifrån ett skrivschema där början, mitten och slut finns med. I varje del av skrivschemat ska man tänka ut vilka personer, miljöer och händelser som sagan ska innehålla. Vi började med att planera och skriva en saga tillsammans och sedan har några provat på att göra egna sagor. Många har valt att samarbeta med kompisar.


Påsken närmar sig och vi har pratat om hur man firade påsken förr och hur man firar nu. Bibliska berättelsen om Jesus som blev uppspikad på ett kors och sedan uppstod från det döda har varit riktigt spännande att lyssna till. Vi har lärt oss att ägget är en symbol för pånyttfödelse.


I temaarbetet om Vårt samhälle lekte vi detektiver och letade reda på olika yrkesgrupper och arbetsplatser som ett samhälle kan innehålla. Några nappade verkligen på idéen och skrev och skrev om allt de kunde hitta från bilden. 


Ha en trevlig helg och fortsätt gärna att upptäcka arbetsplatser och yrken i vårt samhälle. Det är väldigt kul, tycker vi! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar