fredag 14 augusti 2015

Svenska sagor

Arkiv: Inlägg som flyttats från min klassblogg skrivet 2012-11-08

Vår lilla lilla vätte Lillemor ville vara med och läsa saga i veckan. Vi läste Sagan om den lilla lilla gumman av Elsa Beskow.

Vi har arbetat med en annan saga, Solägget, av Elsa Beskow tidigare.


Vi ordnade en liten teater med hjälp av Lillemor och andra små leksaker och återberättade sagan en gång till.


Vi skrev meningar med ordbilden har, t.ex. Gumman har en katt. Sedan lärde vi oss att man kan räkna upp saker med hjälp av kommatecken, t.ex. Gumman har en katt, en ko, en pall, en stol och en stäva.

Vi kommer med Lillemors hjälp lära oss mer om berättande av sagor muntligt och skriftligt, olika svenska författare och livet förr och nu där ämnena Svenska och SO integreras.

Tji fick vi, som trodde att vi skulle få se teater i onsdags. Det var en musikkonsert! En trevlig orkester med tre personer som lät barnen sjunga med i många av de bekanta sångerna. Barnen har fått ett nytt skrivhäfte som vi ska använda som en händelsebok. Där skriver vi om lov som varit, t.ex. höstlovet och även varför man firar olika helger. Händer det något speciellt, som en konsert, skriver vi om det också. Självklart ritar vi och gör snyggt till varje sida som vi skriver.

I veckan arbetar vi med bokstaven N. Barnen har fått redovisa sin Namnläxa. De är så glada och stolta över sina namn! Lärorik träning är det att stå inför en grupp och berätta. Alla i publiken är vänliga och schyssta kompisar. Vi har också tränat på att skriva klasskompisarnas namn med kommatecken emellan.

Äntligen är det läsläxa igen! Träna flitigt och...

...ha en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar