fredag 20 december 2013

En magisk julvecka

En decembervecka med inslag av läsdagböcker, änglabroscher och brevskrivande.


Ett stort paket kom till klassen igår. Det var en fin julklapp i form av läsdagböcker till alla barn. Flera ville börja skriva och fylla i läsdagboken på en gång. Ett stort TACK till Natur och Kultur för julklappen!


Pyssel har vi förstås hunnit med då det är hemligheternas månad. Att göra en änglabrosch var en spännande idé, som några elever ville testa. De var helt enkelt nyfikna på att se om den gamla damen ler mot dem från broschen då de tittar i en spegel, precis som det står beskrivet i vår läsebok Diamantjakten... Lite magi och fantasi finns alltid med i det vi gör och huvudkaraktärerna i ABC-klubben, Asta, Bea och Cesar, är de som allt som oftast inspirerar oss.


Hur man skriver brev är något vi tränat på i arbetsboken. Vi har lärt oss att skriva ort och datum i övre högra hörnet och hälsningsfraser både i början och i slutet av brevet. Sedan var det flera som ville skriva egna brev på papper eller på dator. Roligt också att en klass i Huddinge vill brevväxla med oss. Då blir brevskrivandet mer på riktigt!


Innan jullovet hägrade tågade hela skolans elever med sexor som fackelbärare mot fotbollsplanen för en gemensam avslutningsceremoni. Efter några vackra julsånger av olika klasser och tal av rektor önskade vi varandra god jul.


Är så tacksam för de kollegor jag har förmånen att få arbeta med. Vi kompletterar varandra och har roligt tillsammans. Ta gärna en titt i lucka 20 i vår adventskalender för att få dig ett gott skratt. Det är vi pedagoger som dansar! Tyvärr kan dansen bara ses via dator (ej mobil).

Julkramar från Marika <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar