torsdag 9 januari 2014

Läsfixare för hela slanten

Redan från första skoldagen på vårterminen i tvåan körde vi igång med ny läsläxa. Det är ju så spännande nu, vi vill veta hur det ska gå i vår läsebok Diamantjakten. Nallen Maj-Björn, som bär på en diamantring, är utskickad i världen precis som vår koalabjörn Cool-Koala. I läseboken har klassen blivit en kändisklass och några av barnen i vår klass sa, att vi är det nu också då vår koala åker runt i Sverige. Läs mer om vår koalabjörns resa här.

Läsfixarna, Natur & Kultur, www.nok.se/lasfixarna, Illustratör: Åsa Gustafsson

Till vår hjälp när vi går igenom läsläxan har vi Läsfixarna och några andra figurer för att få förståelse för texten. De finns med oss på smartboarden och visar vägen. Mer om våra läsläxsamtal kan du läsa här.

Barnen längtar efter att få börja använda sina nya Läsdagböcker. I varje grupp har vi en gemensam Läsdagbok. I den har vi  tränat att skriva en sammanfattning av en högläsningsbok, så att alla vet hur de ska göra nästa gång när de har läst klart en egen bok.


Varför vi firar t.ex. advent, jul, nyår och trettondag har vi reflekterat och läst om. I Veckologgboken har vi klistrat in pysslat och gjort läsförståelseövningar som handlar om årstider och månader. Barnen fick läsa olika ord som t.ex. julgran, paket, tomte, snölykta, fåglar, blommor, dropp från taken, segelbåt, sandslott, svamp, äppelträd och orangefärgade löv. De skulle sedan rita in dem i rätt del av årstidscirkeln.

Det är inte så lätt att veta vilken årstid det är nu precis. Är det verkligen vinter? Det vore ju roligt med lite mer snö att leka i eller åka på. Mitt google+ överraskade med finurliga snöfallsbilder utan att jag ens bett om det, men de piggade upp, så kanske snön kommer även på riktigt snart.

Vår koala har fått se snöfall.

I ett hus vid skogens slut...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar