fredag 13 december 2013

Adventsmysa, läsa, redovisa

Decembermorgnarna i tvåan har inletts med att vi tänt ljus, tagit en titt i klassens adventskalender, läst, skrivit och samtalat om hur vi ska klara dagens positiva uppdrag. Hemlig kompis-leken har fortsatt, varje vecka får barnen dra en lapp med en ny hemlig kompis. I och med att vi började med de positiva uppdragen har barnen varit snälla och omtänksamma mot många. Därför tror jag det har varit svårare att lista ut vem den hemliga kompisen är... men lite spännande och kul är det allt!



Boken om mig-temat skriver vi böcker om oss själva. Barnen har också fått göra egna tidslinjer över sina liv. Redovisningarna av tidslinjerna har varit väldigt trevliga att lyssna till. Alla har varit så modiga och verkligen visat att de vågar och kan redovisa för andra. I samband med redovisningarna tränar vi på att vara en bra publik, som lyssnar, tittar intresserat på den som pratar, sitter rak i ryggen och ler lite grann. Då visar man respekt mot den klasskompis som står där framme. Nu är de flesta tidslinjerna uppsatta på väggen i korridoren mellan våra klassrum. Det är härligt att få se hur alla såg ut då de var små. :)

Tidslinje kan du ladda ner här.

I svenskan har vi fortsatt med samma upplägg som förut på läsläxsamtal. Spännande saker hände i Diamantjaktens kapitel 12. Vi har jobbat på i arbetsboken med läsförståelse och verb och även deltagit i en julrebus- och korsordstävling där man kan vinna läsdagböcker. Läsfixaren Cowboyen har hjälpt oss att sammanfatta musiktexterna Klas Klättermus och Mors lilla Olle, så även musikläraren Eva har involverats i En läsande klass-arbetet. Bokbussen var på besök i torsdags och barnen fick låna extra många böcker så det ska finnas möjlighet att läsa varje dag under jullovet.

Ha en mysig tredje advent!

www.nok.se

1 kommentar:

  1. Hej
    Inga av dinga bilder syns, vad kan det bero på?

    SvaraRadera