IKT

För några år sedan deltog jag i Nyköpings kommuns IKT-satsning och kollegahandledarutbildning. Jag startade upp en klassblogg direkt från höstterminen och fick positiv respons från föräldrarna. I bloggen beskriver vi pedagoger hur vårt arbete är upplagt och den fungerar också som en länk ut till andra kollegor. Det är mycket inspirerande att kunna nå ut via bloggen och statistiken med antalet sidvisningar talar sitt tydliga språk att behovet finns. 

Under läsåret har jag hållit i pedagogiska möten både för lärare och fritidspersonal på skolan och de flesta har startat upp egna bloggar. Vi har en samlingssida, som länkar till alla våra bloggar. Skolans hemsida är ett ansvarsområde jag också har. 

Som ringar på vattnet utav mitt IKT-intresse fick jag chansen att åka på BETT-konferensen i London i början av året och även på SETT-mässan i Kista i april och delgavs än mer inspiration till hur man kan arbeta med IKT i skolan. I och med fortbildningarna har jag knutit många värdefulla kontakter, som jag har fortsatt kontakt med via Twitter och Facebook. Vi delger varandra tips och erfarenheter kring de senaste nyheterna inom IT och pedagogik. Sanningsenligt har jag blivit biten av den pedagogiska vinsten som IKT kan ge och jag har fördjupat mig i olika appar och andra datorprogram som kan ge fördelar i undervisningen.

Här är en film med några av mina intryck från min London/Bett-resa:


Try our slideshow maker at Animoto.


Här är en film som jag gjort med hjälp av appen Videoscribe och publicerat på Youtube:Digitala Skollyftet uppgift 1 och 2

Digitala Skollyftet uppgift 3 och 4

Adventskalender

Häng med i svängarna online

Substantiv i Answergarden

Läsfixare och dator i läxsamtal

Tankekarta i Thinglink

Lucia i Thinglink

Skrivande, läsande, vänskaplig klass
Boksamtalsfilmer

Förutspå och skriva på dator i F-klass

Min #Digiskolresa från värdegrund till boksamtal

Min DS-badge                                                             
Nyckelord i Answergarden och Wordle

Popplet - en tankekarta

#SETT2014 - min sammanfattning

Digital teknik behövs i skolan

Värdegrundskalender och boktips inför julen

Symbaloo

Mobilanvändande

Exit-tickets

Webbföreläsning om språkutvecklande undervisning för finlandssvenska lärare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar